Viisi vinkkiä paperikuvien käyttöön

Viisi vinkkiä paperikuvien käyttöön

Mitä teet, kun ensilumi leijailee, joulupukki tulee kylään tai tapaat pitkästä aikaa rakkaan ystävän? Todennäköisesti otat esiin kännykän ja otat kuvan. Se, että kamera kulkee nykyään aina mukana, on muuttanut sekä kuvien ottamista että niiden säilyttämistä. Kovin usein taianomaiset hetket unohtuvat kuitenkin omaan digitaaliseen kuvapankkiimme. Jotta niin ei kävisi, palaamme tässä blogissa ajassa taaksepäin: paperille kehitettyihin valokuviin. Paperikuvia voi esitellä monella tavalla – ohessa viisi vinkkiä. 

Fotoalbum med bilder

Itse tehdyn valokuva-albumin katselu on luksusta!

1. Luo perinteinen valokuva-albumi
Valokuvakirjan tekeminen verkossa on kätevää: voit silloin helposti vaihtaa kuvien kokoa ja niiden asettelua sivulla sekä lisätä sivulle tekstiä ja symboleja. Perinteinen albumi, jossa jokainen kuva on huolellisesti liimattu paikalleen, puolustaa kuitenkin edelleen paikkaansa. Laadukkaalla kynällä kuvien viereen kirjoitetut selitykset tekevät albumista ainutlaatuisen. Valokuva-albumin voi koota pelkästään mustavalkoisista kuvista tai neliön muotoisista kuvista. Elegantti valokuva-albumi on taidonnäyte, jota kelpaa katsella ja joka toimii myös sisustuselementtinä.

Rama in dina bilder

Erilaisten kehysten avulla luodaan voimakas vaikutelma.

2. Viimeistele kuvat piirroksin ja kehystä lopputulos
Kirpputoreilla ja second hand -liikkeissä kannattaa etsiä vanhoja tauluja. Vaikka niiden kuva-aihe ei miellyttäisi, kehykset saattavat olla sitäkin mielenkiintoisemmat. Kehyksiin voi sijoittaa omia kuvia ja koota niistä kuvaseinän. Sekoita vapaasti erilaisia materiaaleja, muotoja sekä kokoja ja tilaa sekä värikuvia että mustavalkokuvia. Sääntöjä ei ole – oma makusi asettaa rajat. Ja jos pelkäät, että lopputulos on liian tylsä, voit leikitellä vähän lisää, ottaa värikynän ja lisätä kuviin oman panoksesi. Juuri tässä on digikuvien hyvä puoli: alkuperäinen kuva on edelleen tallella, vaikka paperikuvan suhteen olisikin oltu luovia. Viikset siskon tai mummon kuvassa – joko siitä pitää tai sitä inhoaa. Meistä ajatus ei ole hassumpi!

Foton från resan

Liimaa karttaan kuvamuistoja matkalta.

3. Lisää matkakuvat karttaan
Matkoilla otetaan paljon kuvia, onhan silloin paljon nähtävää ja koettavaa. Kuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa on jo tuttu juttu, mutta entä jos tekisit niistä seinälle kartan? Osta tavallinen maailmankartta, kiinnitä se seinälle, kehitä kuva jokaiselta matkalta ja kiinnitä se karttaan. Paikan ja sieltä otetun valokuvan väliin voi piirtää viivan tai ne voi yhdistää langalla. Tällainen kartta on taattu puheenaihe, kun ystävät tulevat kylään.

Framkallade bilder

Teippaa parhaat kuvat seinään.

4. Kuvaseinä koristeteipin avulla
Kaikkein yksinkertaisin tapa luoda valokuvaseinä on kiinnittää kuvat suoraan seinään koristeteipin avulla. Jos pelkäät seinään jääviä jälkiä, voit kiinnittää kuvat myös kuvakehyksen taustapahviin ja poistaa lasin. Toinen vaihtoehto on ostaa raudoitusverkkoa, jota löytää sekä sisustusliikkeistä että rautakaupoista, ja kiinnittää kuvat siihen esimerkiksi pyykkipojilla. Silloin kuvien vaihtaminen on helppoa – kuvaseinäsi elää vuodenaikojen ja tapahtumien mukaan.

Framkallade bilder

Sekoita kuvia vapaasti.

5. Säilytä kuvat laatikossa
Onko sinulla hyviä digikuvia muttei aikaa koota niistä perinteistä kuva-albumia tai modernia kuvakirjaa? Osta silloin kaunis metalli- tai puulaatikko ja tilaa kuvista mattapintaiset ja valkoreunaiset kopiot. Kokoa ne sitten laatikkoon. Huomaa, että mattakuva ei ole yhtä herkkä sormenjäljille kuin kiiltävä. Jos laatikko on matalampi kuin kuvat, se muodostaa päällimmäiselle kuvalle luonnollisen kehyksen. Nosta laatikko kirjahyllylle tai kirjoituspöydän päälle, ja sinulla on samalla uusi sisustuselementti! Kun kuvat ovat esillä näin, sekä isäntäväki että vieraat hakeutuvat katsomaan kuvia kuin itsestään.

Oletko jo tutustunut smartphoton laajaan kuvavalikoimaan? Tarjolla on vaihtoehtoja suorakaiteen muotoisista kuvista neliökuviin, retrokuviin ja mustavalkokuviin. Kuvat kehitetään luonnollisesti parhaalle mahdolliselle paperille. Voit valita niihin kiiltävän tai mattapinnan ja valkoiset reunat, jos ne sopivat tarkoitukseesi.

 

Paljousalennus – osta lisää, säästä enemmän!
Pääset tarjoukseen kätevästi tästä.

PALJOUSALENNUS KUVISTA - ALK. € 0,07 KPL

Hyviä hetkiä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.